Adatkezelési Szabályzat

 

 

BEVEZETŐ

A BRUBECK Magyarország Kft a jelen szabályzat útján tájékoztatja a  www.brubecksport.hu weboldal látogatóit, vásárlóit és a hírlevélre feliratkozóit az adatkezelési gyakorlatáról és az adatkezelési irányelveiről.

Cégünk a személyes adatok kezelése során a mindenkori hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően jár el és elkötelezett az érintettek személyes adatainak védelme iránt.

 


ADATKEZELŐ

 

Név:  BRUBECK Magyarország Kft

Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Ezüsthegyi út 2/A

Telefonszám: +36 70 434-9712

Email cím: info@brubecksport.hu

Cégjegyzékszám: 13-09-189875

Bejegyző bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 26164256-2-13

Adatkezelési nyilvántartási számok: NAIH-135191/2017, NAIH-140095/2018

 

ADATKEZELÉSI IRÁNYELVEK

-Csak olyan adatokat kezelünk, amelyek az adatkezelés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

-Különleges adatokat nem kezelünk.

-18 év alatti, kiskorú személyek adatait nem gyűjtjük és nem tároljuk. 

-Az érintettek adatait csak addig és olyan mértékben kezeljük, amíg az adatkezelés céljának megvalósításához szükséges, illetve az érintett kérésére az adatait azonnali hatállyal töröljük.

- A személyes adatokat kizárólag a webáruház működtetéséhez, hírlevelek küldéséhez és FB nyereményjátékok lebonyolításához használjuk.

-Személyes adatokat a jelen szabályzatban meghatározott adatfeldolgozón, a webáruház részére kiszállítást végző szolgáltatókon, az online számlázási szolgáltatón, a könyvelési szolgáltatón és erre jogszabályi felhatalmazással rendelkező hatóságokon kívül harmadik félnek nem továbbítunk, adatokat nem értékesítünk.

-Személyes adatokat minden esetben csak közvetlenül az érintettektől szerzünk be, adatszolgáltatások önkéntes hozzájáruláson alapulnak.

- Adatbázisokat nem vásárlunk.

-Személyes adatok átadására irányuló hatósági megkeresés esetén csak a vonatkozó jogszabály vagy hatósági határozat jogszerűségének vizsgálatát követően adunk át személyes adatot az erre jogosult hatóság részére.

-Weboldalunkon személyhez nem kötött adatokat is gyűjtünk a működéssel kapcsolatosan ( személytől független látogatottsági statisztikák).

-Adatokat információs rendszerrel kezelünk és dolgozunk fel.

-A brubecksport.hu webáruház külső tárhelyen működik, a tárhely szolgáltatója a Shopmasters-Informatika Kft. (Adatfeldolgozó) Címe: 2200 Monor, Ady Endre u. 24. A szolgáltató csak a weboldal működtetésével kapcsolatosan vesz részt  az adatok gyűjtésében és feldolgozásában.

- A brubecksport.hu webáruház ügyfeleinek személyhez kötött adatait kizárólag webshop tárhely szolgáltatója által működtetett szervereken tároljuk, azokat külső rendszerekbe nem mentjük át, csak olyan mértékben kerülnek más adatfeldolgozó rendszerekbe ( elektronikus számlázási rendszer, banki szoftverek, futárszolgálatok elektronikus adatfeldolgozó rendszerei, könyvelési szoftver), amennyiben ez a webáruház működtetéséhez feltétlenül szükséges.

-A BRUBECK Magyarország Kft  a különböző nyilvántartásaiban kezelt adatállományok védelme érdekében olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatokkal arányos védelmet biztosít.

-Jelen szabályzat korlátozásoktól mentesen elérhető minden látogató számára a brubecksport. hu weboldalon. 


 

SZEMÉLYES ADATOK, KEZELT ADATOK KÖRE

 

1.      A webáruház működéséhez az alábbi személyes adatokat kezeljük:

-         Rendelésszám

-         Rendelés dátuma

-         Név

-         Cím

-         Telefonszám

-         E-mail cím

-         Megrendelt termékek megnevezése,kódja, mennyisége, vételára, színe, mérete

-         Kiállított számla dátuma, összege

-         Választott fizetési mód

-         Fizetés dátuma

-         Választott szállítási mód

-         Teljesítés dátuma ( A feladás időpontja)

-         Átutalásos fizetés, illetve reklamáció miatti visszautalás esetén bankszámlaszám

-       Reklamáció esetén a minőségi kifogás bejelentésének időpontja, a minőségi kifogás leírása, a vásárló által érvényesíteni kívánt igény és a reklamáció rendezésének módja.

Az adatkezelés célja:  a brubecksport.hu címen elérhető webáruházban megrendelés, vásárlás, megrendelések teljesítése, számviteli és adóbizonylatok kiállítása, vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli és adókötelezettség teljesítése.

Az adatkezelés jogalapja: az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ( Eker tv.) 13/a § (1)-(3) bekezdései alapján és ebben foglaltaknak megfelelően kezeljük. 

Az adatkezelés időtartama: a Számviteli törvény 169 § (2)  bekezdése alapján a vásárláshoz kapcsolódó számviteli bizonylatokat, analitikákat 8 évig olvasható formában megőrizzük.

Egyéb személyes adatot, pl e-mail cím, telefonszám, szállítási cím, hozzászólások, vélemények, e-mail váltások, 5 évig őrzünk, de a Kapcsolat oldalon található e-mail címre írt levélben bármikor kérheti ezen személyes adatai törlését. 


2.    A kiszállítással kapcsolatosan a következő adatokat kezeljük és adjuk át a kiszállítást végző szolgáltatóknak:

-        Név

-        E-mail cím

-        Telefonszám

-        Szállítási mód

-        Fizetési mód

-        Vételár/utánvét összege

-        Szállítási/számlázási cím

-        Csomag mérete

-        A rendeléskor megadott egyéb megjegyzés/üzenet a futárnak   

Az adatkezelés célja: a megrendelt áru kiszállításának, fizetésének lebonyolítása, dokumentálása

Az adatkezelés jogalapja: az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ( Eker tv.) 13/a § (1)-(3) bekezdései alapján és ebben foglaltaknak megfelelően kezeljük. 

Az adatkezelés időtartama: a Számviteli törvény 169 § (2)  bekezdése alapján a vásárláshoz kapcsolódó számviteli bizonylatokat, analitikákat 8 évig olvasható formában megőrizzük.

Adatokat a  következő szállítást végző szolgáltatóknak adunk át:

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft,  2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. ( https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat )
Sprinter Futárszolgálat Kft, 1097 Budapest, Táblás utca 39.  (www.pickpackpont.hu\adatvedelem ;www.sprinter.hu\adatvedelem)
Foxpost ZRT, 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9. ( www.foxpost.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek/ )

A Vásárló a brubecksport.hu oldalon leadott megrendelésével az abban választott szállítási módhoz tartozó szolgáltató Általános Szállítási Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát automatikusan elfogadja.


3.     Regisztrált vásárlók adatainak kezelése:

A regisztrált vásárlók kezelt adatainak köre megegyezik az 1-es és 2-es pontban rögzítettekkel, de ez kibővülhet egyéb további, vásárlók által megadott információval is, mint például a kedvelt termékek listája, korábbi rendelések adatai.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása

Az adatkezelés célja: A vásárlók részére a webáruház használatának megkönnyítése, szorosabb kapcsolattartás a vevővel, személyre szabott kiszolgálás, személyre szabott ajánlatok készítése, vevői elégedettség növelése. 

Az adatkezelés időtartama: az érintett regisztrációjának visszavonásáig, de ha a regisztrált Ügyfelünk 8 éven keresztül nem lép be a regisztrált fiókjába, úgy regisztrációját kérés nélkül is töröljük.


4.     Hírlevél küldésével kapcsolatosan az alábbi adatokat kezeljük:

-         Név

-         E-mail cím

A hírlevélről bármikor leiratkozhat, erre a webáruházban a Hírlevélre feliratkozás/leiratkozás menüpontban van lehetőség. A Kapcsolat oldalon található e-mail címre írt levélben is kérheti az adatai törlését.


5.      Működéssel kapcsolatos, személyhez nem köthető adatok kezelése

A weboldalunk a működésével kapcsolatosan olyan statisztikai adatokat is gyűjt, amely önmagukban a látogatók személyének azonosítására nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. a fiók regisztráció során megadott ) adatokkal összekapcsolva alkalmasak arra, hogy segítségükkel a felhasználókra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni. A BRUBECK Magyarország Kft kijelenti, hogy nem törekszik a látogatók személyének beazonosítására a statisztikai adatok elemzése során.
Kezelt adatok köre: IP cím, böngésző, operációs rendszer adatai, meglátogatott oldalak címe, sorrendje, látogatás időpontja, időtartama, kattintások helye, megtekintési idő, látogatóknak küldött hibaüzenetek.
Az adatkezelés célja a brubecksport.hu weboldal látogatása során a szolgáltatások működésének a biztosítása, ellenőrzése, az üzemeltetés biztonsága, a webáruház fejlesztése, a látogatói szokások statisztikai célú elemzése és a személyre szabott kiszolgálás. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása mellett az Eker tv. 13/A§ (3) és (4) bekezdése. Adatkezelés időtartama: 90 nap. 
A brubecksport.hu oldalak látogatottsági, webanalitikai adatainak mérését a Google Analitics szervere végzi. Ezzel kapcsolatosan részletes információt a https://policies.google.com/privacy?hl=hu címen talál.


A brubecksport.hu címen elérhető webáruház a web szerver által a látogató eszközén a böngésző segítségével létrehozott információcsomagokat (cookie-kat) alkalmaz, amennyiben a látogató ehhez a látogatás megkezdésekor hozzájárul. Ezek az információscsomagok adatokat gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, adatvesztést akadályoznak meg, segítik, megkönnyítik a weboldal használatát a látogatók számára. 
Kezelt adatok köre: IP cím, böngésző, operációs rendszer adatai, meglátogatott oldalak címe, sorrendje, látogatás időpontja, időtartama, kattintások helye, megtekintési idő, látogatóknak küldött hibaüzenetek, kosár tartalma, utoljára megtekintett termékek, kedvenc termékek, termékértékelés útján kinyilvánított vélemény.
Az adatkezelés célja a brubecksport.hu weboldal látogatása során a szolgáltatások működésének biztonsága, a webáruház fejlesztése, a felhasználók megkülönböztetése, a munkamenetek azonosítása, a látogatói szokások statisztikai célú elemzése és a személyre szabott kiszolgálás, személyre szabott ajánlatok, webanalitikai mérések, felhasználói vélemények feldolgozása a webáruház továbbfejlesztése érdekében. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása mellett az Eker tv. 13/A§ (3) és (4) bekezdése.
Az így képzett statisztikai adatokat 5 évig őrizzük meg. 

Az információcsomagok alkalmazását a felhasználó a saját eszközén letilthatja, a korábbi cookie-kat törölheti. Ezt böngészőtől függően, jellemzően az előzmény illetve az adatvédelem menüpontokban teheti meg. 

Ha a brubecksport.hu webáruház adatkezelésével kapcsolatosan kérdése vagy panasza van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot megjelölt elérhetőségünk egyikén.

Az érintettek jogorvoslat ügyében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhatnak.

Postacím:  1530 Budapest, Pf 5

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C

Telefon: +36 1 391-1400

Email: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

A jelen szabályzatban nem szabályozott rendelkezésekre a magyar jog szabályai irányadóak, különös tekintettel az alábbi jogszabályok rendelkezéseire:

1.      2013. évi V. törvény  –  a Polgári Törvénykönyvről  (Ptk.)

2.      2000 évi C. törvény  –  a Számvitelről.  (Számviteli tv.)

3.      2011 évi CXII. törvény  -  az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (INFO tv)

4.    2001 évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.)

5.      2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.)

 A jelen Adatkezelési Szabályzat 2018. január 15-én lép életbe és visszavonásig érvényes. A BRUBECK Magyarország Kft a változtatás jogát fenntartja. 


 

Jogi nyilatkozat

Szerzői jogok

A brubecksport.hu oldalain megjelenő anyagok tartalmát, a fotókat és adatokat szerzői jog védi. Másolásuk valamennyi formája, adatrendszerekben való tárolása, más internetes oldalakon történő közzététele, bármilyen formában történő felhasználása - a személyes használatot meghaladó mértékben - kizárólag Webáruház Tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével történhet. Jelen weboldal többek között a következő szerzők szerzői jog védelme alatt álló szöveges, grafikai, vagy egyéb alkotásait tartalmazhatja: Shopmasters-Informatika Kft.


Általános felelősség korlátozás

A brubecksport.hu oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve használhatja. A brubecksport.hu oldalain közölt esetleges téves vagy megtévesztő tartalomból, a weboldalai és szolgáltatásai használatából, azok használatra képtelen állapotából, meghibásodásából, szüneteléséből vagy megszűnéséből eredően a felhasználókat ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal. 

A brubecksport.hu szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók tudomásul veszik, hogy az adattovábbítás folyamán adatok elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek, valamint az Internet nyilvános jellegéből adódóan idegen behatolások történhetnek a rendszerbe, így a felvitt adatok (személyes adatokat is beleértve) illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ilyen esetekben Webáruház Tulajdonost semmilyen felelősség nem terheli, ez irányú kockázattal a felhasználó tisztában van, és ezt a kockázatot a szolgáltatás igénybevételekor vállalja.

Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy az adatok biztonságban legyenek, tárhelyünket és weblapunkat szakemberek kezelik és a rendszereket rendszeresen frissítik. 

Tájékoztatjuk, hogy a brubecksport.hu oldalt csak a fentiek elfogadása esetén használhatja!