TERMÉKEINK KEZELÉSI ÚTMUTATÓJA

 

  

A termoaktív ruházat kezelése nem bonyolult, nem nehéz, csak egy kis figyelmet igényel, hogy hosszú ideig szép állapotban, újszerű kinézetű, funkcionális  termékeket használhasson. Itt összefoglaljuk a saját tapasztalatainkat, hogy segítsük vásárlóinkat.
Minden termékünk mosható alacsony hőfokon, azaz 30-40 fokon. Az EXTREME WOOL és ACTIVE WOOL termékeket ajánlatos csak 30 fokon mosni, de 40 fokos víz sem okozott jelentős károsodást. Ami tapasztalható volt, hogy bizonyos mértékben veszített anyaga a lágyságából, de viselése ugyanolyan kényelmes maradt.
Valamennyi terméket, még a gyapjúkat is, mostuk már gépben, felületük, anyaguk nem változott, a ruházat a funkciókat megtartotta, semmilyen méretbeli különbséget nem okozott, filcesedést alacsony hőfok mellett nem tapasztaltunk. Nem kell kézi mosással bajlódni! Termékeink többszöri mosás után is megtartják kiváló tulajdonságaikat. 
A mosáshoz mosóport ne használjon, inkább folyékony finom mosószert ajánlunk. Nem kell a legdrágább, speciális szerre gondolnunk, elegendő a normál folyékony mosószer. Próbáltuk agyonreklámozott drága mosószerrel és a legolcsóbb Lidl-ben kapható folyékony mosószerrel, az eredmény ugyanaz volt, mind a kettő tökéletes eredményt hozott.  A mosópor azért nem jó, mert apró szemcséi intenzív öblítés után is a mikroszálak között ragadhatnak, ami irritációt, kényelmetlenséget okozhat bőrünknek, a termék elveszítheti termoaktív tulajdonságait.
Semelyik termékünkhöz ne használjon fehérítőt, mert károsodik az anyagszerkezet. A tapasztalat azt mutatja, hogy esetleges foltok is könnyen kijönnek, ha viszont makacs szennyeződés került a ruhára, akkor csak kézzel, szappannal vagy folyékony mosogatószerrel ( igen, jól írtuk! mosogatószerrel) próbáljuk finoman kidörzsölni. 
Arra kifejezetten ügyeljen, hogy csak finom ruhákkal mossa együtt a termékeinket. Cipzár, csat, éles fém gomb, szegecsek, fém díszek, tépőzár kárt tehetnek a termékben!!!!!!  Ezekre viseléskor is figyeljen! 
A gyár kifejezetten nem javasolja az öblítő használatát, de mi ezt is kipróbáltuk és semmilyen kárt nem tapasztaltunk  a ruházatban, a termékek anyaga a szokásos puha felületet adta. Ha valaki szereti ilyen módon kezelni ruháit mosás után, az is meg teheti, csak kis mennyiséget használjon! A gyapjú termékeknél azonban lehetőleg mellőzze az öblítő használatát. Megfelelő finommosószer alkalmazása puha, kellően lágy eredményt hoz. 
Sugárzó hőtől tartsa távol termékeinket!
Szárító gépben egyik termékünket se szárítsa!
Egyik termékünk sem igényel vasalást, nem is tesz jót az erős hő, ezért kerüljük! Szépen kirázva, kisimítva kezdjük meg a szárítást, az eredmény tökéletes lesz. Valamennyi termékünk formatartó, ilyen tekintetben a szárítás nem igényel extra figyelmet. 

Termékeinket használja egészséggel! 

Ha kérdése, észrevétele van, keressen minket a KAPCSOLAT oldalon megadott elérhetőségeink egyikén!