BRUBECK Technológia

A BRUBECK termékek előállítása során a legfejlettebb textilipari technológiákat alkalmazzuk, hogy kiváló minőségű terméket használhasson. Egyedi design, a funkcionalitáshoz jól megválasztott anyagösszetétel, egyedi szálillesztések, saját szabadalmazott gyártási eljárások, valamint a leghatékonyabb technológiai megoldások garantálják az első osztályú minőséget. Termékeink nem vásárolt méteráruból konfekcionált darabok, hanem valamennyi egyedileg kötött ruházat, melyhez a fonalat a funkcionalitás eléréséhez a gyár technológusai választanak, illetve maga a gyár állítja elő.
A nanotechnológia alkalmazása a textiliparban az egyik legfontosabb fejlesztési irány. Ez elsősorban a szálgyártás, a kikészítés és a bevonatkészítés területén figyelhető meg. Sokat ígérők azok a kutatások, amelyek arra irányulnak, hogy a nanotechnológia alkalmazásával a textilanyag tulajdonságait javítsák vagy újszerű tulajdonságokkal ruházzák fel azt. E téren már számos fontos gyakorlati eredmény is született, melyeket a BRUBECK termékek gyártása során fel is használunk.

Kiváló minőségű természetes anyagok mellett kiemelkedő funkcionalitással bíró technikai alapanyagokat alkalmazunk. Sokan idegenkednek a műszálaktól, de felejtse el, amit eddig tapasztalt és amit erről eddig gondolt! Nem az olcsó távol-keleti műszálból készülnek termékeink! A modern, új típusú műszálak a fejlesztéseknek köszönhetően már sokkal többet nyújtanak, mint a természetes szálak önmagukban. A kényelmes, bőrbarát viselet mellett olyan képességekkel rendelkeznek, amit a természetes szálak nem tudnak. Mindegyik termékünk kétrétegű, termoaktív, antiallergén anyagokból készült, emellett antibakteriális, gombásodást gátló, jó nedvesség-elvezető és jól levegőző tulajdonságokkal bírnak, gyorsan száradnak. Fokozott izzadás mellett sem kell kellemetlen testszagtól, bőrirritációtól tartanunk. A varrás nélküli, egyben kötött technológia, illetve ahol varrás szükséges, a laposan eldolgozott varratok is a maximális kényelmet szolgálják. Nincsenek bevarrt címkék, melyek kényelmetlen érzést keltenek, illetve dörzsölik a bőrt. A cipzáras termékeknél a cipzár belső fele is szépen eldolgozott, ezek sem okoznak kidörzsölődést, kényelmes mozgást biztosítanak. A színes mintákkal ellátott termékek esetében fontos megemlíteni, hogy a rajta lévő nyomatok is a legújabb technológiával készültek. Olyan speciális eljárást alkalmazunk, amely nem rontja a ruházat kitűnő termoaktív tulajdonságait, az anyag szerkezetét sem befolyásolja, továbbá a festék sem irritáló hatású.

Termékeinket folyamatosan fejlesztjük, beépítve a legújabb tudományos kutatások eredményeit, figyelembe vesszük a profi sportolók, BRUBECK nagyköveteink használat során szerzett tapasztalatait, vásárlók visszajelzéseit. 
Egyedi, kiváló minőségű termék gyártásához elengedhetetlen az innovatív technológia és a kiváló minőségű alapanyag. A BRUBECK márka termékeihez a textiliparban elérhető legjobb minőségű alapanyagokat használjuk, szoros partneri kapcsolatban állva a világon jól ismert és elismert szállítókkal, ami garantálja a minőséget és a kiváló funkcionalitást. 
Lentebb görgetve megtalálja a kitűnő alapanyagaink, technológiáink részletes leírását.
                                                                                                     
              

                                                                                                        Nilit Innergy
A Nilit Innergy egy kerámiabevonatos, módosított poliamid mikroszál, amely a funkcionalitását természetes ásványi anyagok hozzáadásával éri el. A Nilit Innergy szálból készült textilia jótékony hatásait laboratóriumi tesztek igazolják. Az ebből készült termékek az emberi test leadott hőjét átalakítják hosszú hullámú infravörös sugárzássá (FIR). Az emberi test által kibocsátott termál energia is tartalmaz infravörös sugarakat, ezeket is az átalakított sugarakkal együtt visszaküldi a test irányába. Ez a sugárzás emberi szem számára nem látható, csak kellemes sugárzó hőként érzékeljük. Minél intenzívebb a mozgás, annál nagyobb a hőkibocsátás, annál hatékonyabb a visszasugárzás. Ezek a sugarak akár 4 cm mélyen behatolnak a bőr alá és ott fejtik ki pozitív hatásukat. A hosszú hullámú infravörös sugárzás stimulálja a mikrocirkulációt, azaz a legkisebb erekben történő véráramlást, növeli az izmok rugalmasságát, regenerálódó képességét, lehetővé teszi a sebek gyorsabb gyógyulását, segít a bőr alatt lerakódó zsír, a cellulitisz elégetésében, a bőr kollagén tartalmának növelésében. A belőle készült textiláru a kiváló tulajdonságát többszöri mosás után is megtartja.
Angol nyelvű tanulmány a témában az érdeklődőknek és kétkedőknek ITT.

  

Ez az anyag megtalálható a logoval jelzett ATHLETIC és a női THERMO termékeinkben.

Nilit Heat
Kávérajongók! Ezentúl nem csak belsőleg fog aktivizálni a kávé. Nilit Heat a kávébab külső héjából készült karbonszállal egyesített poliamid, amely nagyfokú termoizolációs képességekkel rendelkezik. Kiváló antibakteriális tulajdonsága mellett erős dezodoráló hatása van, friss, izzadásmentes érzetet, maximális kényelmet biztosít egész napra. A belőle készült textília tapintása finom, puha, bőrbarát anyaga miatt kellemes viselet. 

Ezt a férfi THERMO termékeknél használjuk.

Nilit Breeze
Nilit Breeze egy módosított poliamid mikroszál, mely speciális csatornás szálszerkezetének köszönheti kiváló tulajdonságait. Az ebből készült anyagok magas hőmérsékleten nagyfokú frissességet és kényelmet biztosítanak. A puha tapintású, rugalmas termékek kellemesen hűtik a testet és gondoskodnak az optimális hő- és nedvesség-elvezetésről és a hatékony szellőzésről. Laboratóriumi tesztek igazolják, hogy a NILIT BREEZE fonal 1 °C-kal képes csökkenteni a bőrfelület hőmérsékletét, ami nem tűnik soknak, de jelentősen növeli a test hatékonyságát és fizikai teljesítményét, nagy mértékben hozzájárul a kényelem érzéséhez. Ezen felül a bőrnek UV védelmet is nyújt.

Ez az alapanyag a MOTORCYCLE és RUNNING AIR PRO termékekben található meg. 

Merino

A BRUBECK termékekhez a legjobb minőségű, legfinomabb merinó gyapjú szálat használjuk fel, mely Ausztráliából származik. A gyapjú mindenki számára jól ismert alapanyag, melyet általában a téli hideggel asszociálunk. COMFORT WOOL és ACTIVE WOOL termékeink mind a négy évszakban használhatóak, az OUTDOOR WOOL pólók pedig kánikulában is kellemes közérzetet garantálnak. A merino gyapjú megfelelő technológiai eljárások következtében nem csak tökéletes melegítő hatással bír. Kiváló termoizolációs képessége mellett jól szellőző, nedvesség-elvezető, antiallergén, antibakteriális, tapintásra finom puha, nem irritáló, nem szúrós anyag készíthető belőle, amely könnyű, lágy és funkcionális. A saját súlya 35%-ának megfelelő mennyiségű nedvességet képes elszívni úgy, hogy nem okoz kellemetlen érzetet.  Modern szintetikus szálakkal kombinálva technológiailag a piac leghaladóbb textíliáit lehet belőle előállítani. Az optimális anyagkombináció lehetővé teszi, hogy a belőle készült textiláru rugalmas, kényelmes viselet, könnyen kezelhető, mosás során sem filcesedik és megtartja formáját. Ha eddig idegenkedett a gyapjútól, mert durva, irritáló anyagnak tartotta, a termékeink kipróbálása után garantáltan megváltozik a véleménye. 

A COMFORT WOOL, ACTIVE WOOL, EXTREME WOOL és OUTDOOR WOOL és a KIEGÉSZÍTŐK termékekben található meg.

Schoeller
Schoeller a textiliparban egy vezető svájci márka, amely a kiemelkedő minőségű gyapjújáról híres. A BRUBECK gyapjú termékei teljes egészében a SCHOELLER által gondosan feldolgozott ausztrál gyapjúból készített minőségi fonalból készülnek. A fonalgyártás során a cég olyan haladó, innovatív technológiát alkalmaz, amely magas fokú minőségi és szigorú környezetvédelmi követelményeket tart szem előtt. A BRUBECK márka büszke a partneri együttműködésre a SCHOELLER márkával.  Ez garantálja a gyapjúból készült termékeink magas minőségét is.

Megtalálható a COMFORT WOOL, ACTIVE WOOL,  EXTREME WOOL, OUTDOOR WOOL és KIEGÉSZÍTŐK termékekben.
3D Technology
Ez a megnevezés egy speciális anyagszerkezetet jelent, amely egy 3D hálós felépítésű textília. Miközben a testre szépen rásimul, így kényelmessé téve az edzést, ez a kötésszerkezet gátolja, hogy az intenzív mozgás következtében nedves bőrfelületre az anyag rátapadjon, "rácuppanjon",  ezáltal kellemetlen érzést keltsen. Elősegíti a gyorsabb nedvességelszívást, biztosítja a hatékony szellőzést, a test hűtését. Megakadályozza a baktériumok elszaporodását,  irritáció és gombásodás kialakulását.

Ilyen technológiát alkalmazunk a logoval jelölt ATHLETIC, BICYCLE és KIEGÉSZÍTŐK termékeknél. 

3D Pro Technology

A  3D PRO technológia egy tovább fejlesztett, innovatív megoldás, amely a textil tökéletesített 3D hálós szerkezetén túl bizonyos területeken speciális kötési módot alkalmaz a fokozott izzadás elvezetésére és az anyag jobb szellőzése érdekében. Az ultrakönnyű, porózus és vékony textil tökéletes kényelmet, kellemes hűtést biztosít intenzív mozgás közben még magas hőmérsékleten is.  Megakadályozza a baktériumok elszaporodását,  irritáció és gombásodás kialakulását. 
Ezeket a termékeket használhatja kültéren és teremben is, futáshoz, bármilyen edzéshez, biciklizéshez, túrázáshoz, kiránduláshoz, mászáshoz és minden olyan intenzív tevékenységhez javasoljuk, amelyet magas hőmérsékleten végeznek, illetve erős izzadással jár. Kiválóan funkcionál nyári hátizsákos túrákhoz is, utazásokhoz, ahol fontos a kényelem mellett a ruha súlya, terjedelme, nem utolsó sorban rendkívüli előny, hogy nagyon gyorsan szárad és izzadás közben sem kell kellemetlen szagoktól tartanunk. Ugyanakkor hűvösebb időben a megfelelő termoaktív második réteggel ideális aláöltözet is intenzív mozgáshoz. 

Ezt a technológiát a logoval jelölt ATHLETIC, BICYCLE és MOTORCYCLE termékekben alkalmazzuk. 


MicromodalAir
A MicroModalAir bükkfából készült természetes cellulózszál. Az ebből készült termékek 50%-kal több nedvességet képesek elszívni, mint a pamut, ráadásul kétszer olyan puhák. Az anyag a puhaságot többszöri mosás után sem veszíti el. Kiváló tulajdonsága, hogy a maximális kényelem mellett  tökéletes hőegyensúlyt biztosít a testünknek. Magasabb hőmérsékletnél nem izzadunk, de hűvösebb idő esetén sem fázunk benne. 

COMFORT NIGHT termékeinkkel próbálhatja ki a kitűnő tulajdonságait. Jelenleg a termékcsoport technológiai fejlesztés alatt van. Kényelmes pizsamáink hamarosan kaphatóak lesznek még jobb minőségben. 

Tencel

A TENCEL® egy keményfából – vagy újabban bambuszból vagy eukaliptuszból is – nyert cellulóz felhasználásával készült természetes szál. A viszkóz előállításához képest sokkal környezettudatosabb az előállítása, hiszen jelentősen kisebb vízigényű a gyártási technológiája, valamint nem jár káros anyag kibocsátásával. Rendkívül puha és kiemelkedő nedvszívó képességű, száraz és nedves állapotban egyaránt erős a belőle készült textília. További értékes tulajdonságai, hogy a TENCEL felhasználásával gyártott termék szép esésű, jól színezhető és gyűrődésre sokkal kevésbé érzékeny, mint a viszkóztermékek és a pamut. Jó nedvszívó képessége és nedvességleadó képessége nanofibrillás szálszerkezetének köszönhető. Ugyanezen tulajdonsága folytán puha, kellemes fogású textilterméket eredményez. Előnyös tulajdonságai miatt sok helyen átveszi a viszkóz és a pamut szerepét.

Az OUTDOOR WOOL kollekcióban használt alapanyag.


AirJet
BRUBECK AirJet System egy technológia, melynek eredményeként egy különleges finomított és funkcionális fonal jön létre. A művelet során nagy levegőnyomás segítségével mikroszállal körbepréselnek egy másik szálat , az esetek többségében elasztánt  vonnak be így poliamid mikroszállal. Ez egy különlegesen puha és viselés során ellenálló terméket eredményez, amely többszöri mosás után is megőrzi alakját, puhaságát. A körbepréselt volta miatt az elasztán a testtel nem érintkezik, így azt nem irritálja, de biztosítja a kellő rugalmasságot, a megfelelő illeszkedést. A testhez simulva elősegíti a jobb nedvesség-elvezetést.

Pamuttal kombinálva a COMFORT COTTON termékekben található.

BTP
A BTB covering system azt jelenti, hogy a spandex szál köré polipropilén szálat fonnak. A spandexet a termék rugalmasságának fokozására használjuk, de önmagában a bőrrel érintkezve irritációt okozhat, illetve nem túl kényelmes. Azért, hogy a kényelmet ne kelljen feláldozni a funkcionalitás miatt, kifejlesztették a BTB covering system technológiát, mely mindkettőt ötvözi. 

Többek között a THERMO, BICYCLE, KIEGÉSZÍTŐK termékekben található meg.

Fulcat
FULCAT módosított poliészter mikroszál, amelynek nagyon magas nedvszívó képessége van. Kivételesen finom, puha tapintású, kényelmes, bőrbarát anyag készíthető belőle, amely könnyű és szellős. Jól elvezeti az izzadságot, száraz érzést biztosít.  Szép , erőteljes, tartós színeket garantál. Ebből készült termékeinket futáshoz, bármilyen edzéshez, biciklizéshez, túrázáshoz, egyéb más intenzív mozgáshoz ajánljuk.

Az ATHLETIC termékeink között a logoval jelzetteknél alkalmazzuk.

Lafonte
Ez egy ultravékony, magas sűrűségű, nyitott cellás habból készült betét, amely minden huppanót kipárnáz a hosszú bicikliút során. Biztosítja a nedvesség hatékony elvezetését, gyorsan szárad, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Megakadályozza az irritációt, a kidörzsölődést. A két nem anatómiai különbségeit figyelembe véve, a test formájához igazodva külön férfi ( Titan) és női ( Stark) modell áll rendelkezésre. 

A BICYCLE termékekben található.LongStaple
LongStaple Compact fonalakat a nagyfokú homogenitás jellemzi, nem tartalmaznak moppokat, elvékonyodásokat, felületük rendkívül sima, magas a kopásállóságuk. Ezen tulajdonságuk miatt a belőlük készült textiláru nagyon kényelmes, puha, ugyanakkor tartós, használat során nem válik gyorsan kopottá, viseltessé, könnyen kezelhető. 

A COMFORT COTTON termékekben található.

Supplex
Supplex egy nagyon vékony, rugalmas poliamid mikroszál, amely rendkívül magas levegő és páraáteresztő képességgel rendelkezik. Eme tulajdonsága a maszkoknál rendkívül fontos azért, hogy a légzés páratartalma ne tegye nedvessé a maszk elejét, ne vizesedjen le. Különösen nagy jelentősége van télen, mivel ha az anyag lederesedik-jegesedik, akkor teljesen funkcióját veszti.  Az aláöltöző/sportkesztyűk esetében a fokozott izzadás rendkívül gyors elvezetése szintén nagy jelentőséggel bír. A Supplex tartalmú anyagok nem fakulnak és nem bolyhosodnak. 

A KIEGÉSZÍTŐK termékei között található.

Stop Bacteria
Ez a logo egy módosított polipropilén mikroszálat jelöl, melynek erőteljes antibakteriális és gombásodást gátló hatása van. Ennek az alapanyagnak a felhasználásával kötött termékek nem csak funkcionálisak, de viselésük is kellemes még intenzív mozgás során is.

Ezt az alapanyagot a THERMO, ATHLETIC és KIEGÉSZÍTŐK termékekben használtuk.
Cotton


A természetes pamut mikroszál sokak számára ismert, gyakran használt alapanyag. A kiváló tulajdonságait más szintetikus szállal együtt használjuk, hogy a legmegfelelőbb funkcionalitást érjük el. 

A COMFORT COTTON termékcsoportban és a zokniknál található kínálatban alkalmazzuk.
Silver Ion Technológia
Az ezüstionokkal egyesített szálból készült textíliák erőteljesen gátolják a baktériumok szaporodását és a meglévő baktériumokat velük kapcsolatba lépve elpusztítják. Ennek következtében ezek a textilek kiemelkedően dezodoráló hatásúak. Ezen tulajdonság miatt nagyon előnyös az alkalmazása a fokozott izzadással járó intenzív mozgáshoz az aláöltözeteknél, pl zoknik, maszkok, mivel nagy mértékben megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását. 

Ezt a technológiát a KIEGÉSZÍTŐK termékcsoportnál a jelzett termékeknél alkalmazzuk.